09.02.2008

Tekstbehandlingsprogrammet arrangerer Litteratur på Blå!

Lytt til litteraturen! Hvordan fremstille og formidle litteratur på radio?

Tirsdag 19. februar gjester Tekstbehandlingsprogrammet Litteratur på Blå! Tekstbehandlingsprogrammet er Radio Novas litteraturmagasin, som sendes hver tirsdag fra 17 til 18 og hver onsdag fra 11 til 12. Med seg har de disse gjestene:

Morten Cranner, teaterregissør, instruktør, lyddesigner og musiker. Vi snakker med ham om lydlig iscenesettelse av litteraturen, blant annet med utgangspunkt i Cranners lydproduksjon Melancholia fra 2005, basert på Jon Fosses roman med samme navn.

Marta Norheim, litteraturkritiker i NRK Radio og vinner av Kritikerprisen 2002. Hun er også forfatter av boka Røff guide til samtidslitteraturen fra 2007. Norheim har jobbet med å formidle litteratur på radio i en årrekke, og vi snakker med henne om nettopp det: litteraturformidling på radio.

Lisa Charlotte Baudouin Lie, poet og scenekunstner. Hun har blant annet utgitt diktsamlingen Forbausende få katastrofer i 2000, og ble sist sett på Black Box med forestillingen Skogsunderholdning. Talk softly but carry a big stick. Lie vil stå for kveldens poesiopplesning.

Kvelden vil bestå av en paneldebatt, og etter pausen en times livesending som vil bli sendt på Radio Nova FM 99,3 fra 20 til 21. NB! Vi begynner presis, kom klokka 19.

Ansvarlig: Helga Øvsthus Tønder

6 kommentarer:

Anonym sa...

Lykke til i morra! Jeg er en fast lytter her i Paris.

Anonym sa...

Wow! Når får vi reportasje fra Derridas gravstein e.l.?

Anonym sa...

Tar saken sä snart jeg er ferdig med ä forfölge Julia Kristeva. Send over en edirol.

admin sa...

Nous te manquons.

Anonym sa...

C'est gentil. Même si j'ai voyagé jusqu'à un FM différente, TBP reste au sommet.

Anonym sa...

Haha, génial! T'as carrément tout kiffé toi. (Det var litt fransk slang. Snakker fortsatt som en 15-åring. (Oh la vache!))